Naša fakulta opäť privítala olympionikov

20.02.2023 13:23

Po dvoch pandemických ročníkoch, kedy sa súťažilo v online priestore, sa 15. februára 2023 uskutočnilo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku pre stredné školy opäť na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach. 

Slávnostné otvorenie 33. ročníka sa konalo v Univerzitnej knižnici FF v budove Gutenberg, kde sa prítomným prihovorili prodekan pre pedagogickú činnosť a akreditáciu, prof. PhDr. Eugen Andreanský, PhD., riaditeľka Univerzitnej knižnice, PhDr. Daniela Džuganová, a vedúca Katedry germanistiky, doc. PaedDr. Ingrid Puchalová, PhD., ktorá ako predsedníčka krajskej komisie ONJ prevzala záštitu nad celým podujatím. 

Do programu sa na otvorení zapojili aj naši študenti, Adrián Reviľak s hudobným vystúpením a Sofia Bednarčíková s prednesom.

Súťažiaci si už tradične zmerali sily v písomnom teste (počúvanie, čítanie a gramatický test) a ústnom prejave (opis obrázka a voľné rozprávanie). Na krajskom kole sa tento rok v kategóriách 2A, 2B, 2C a 2D (stredné školy a príslušné ročníky šesťročných a osemročných gymnázií) zúčastnilo dovedna 40 žiakov z 20 škôl v košickom kraji.

Vyhlasovateľom predmetových olympiád je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré zabezpečuje organizáciu prostredníctvom Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

Podujatie na FF UPJŠ podporili Rakúske veľvyslanectvo na Slovensku a vydavateľstvo Klett, ktoré prispelo knižnými cenami pre víťazov.